Direktlänk till inlägg 31 januari 2013
Här kommer receptet på brödet.
16 st. Lätt att göra och bullarna blir saftiga och goda.
5 dl mjölk , 50 g jäst , 250 g kesella 10% , 1 1/2 tsk salt , 1/2 dl linfrö ,2 dl grovt dinkelmjöl , 2 dl grovt rågmjöl , ca 8 dl vetemjöl.Kan tillsätta 1 riven morot om man vill i degen.
Värm mjölken till 37 grader och häll i en bunke.Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesellan , salt , dinkel-,råg-och vetemjöl , lite i taget. Knåda ihop till en smidig deg.Låt jäsa under bakkduk 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den ordentligt. Dela degen i 2 delar och rulla till längder. Dela varje längd i 8 bitar och rulla till 16 bollar. Lägg bollarna intill varann på en plåt med bakplåtspapperoch strö lite vetemjöl på dem. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 min.Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Igår hade vi vår julmarknad på tätörtsvägen, andra året. Kändes som vi hade mer erfarenhet nu. Tyvärr så var det ingen tur med vädret för det slutade redan 1.5 timme då det ösregnade. Inte lika mycket folk i år. Men det kändes som de boende och de an...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|